miercuri, 28 septembrie 2011

O povestire pe baza pasajului:Exod 20:3 (Porunca a doua)

Exod 20:3 : “Sa nu ai alti Dumnezei in afara de Mine”

Era o data un copil care mergea la biserica dar numai pentru ca spuneau parintii, el toata saptamana se juca pe calculator uneori chiar si noaptea. Sambata de abia accepta sa

mearga la biserica sa se intilneasca cu Dumnezeu. Daca se putea sa stea numai acasa tot

timpul sa nu iasa afara deloc sa se joace cu prietenii. Numai pe calculator ar sta, daca ar fi

dupa el nici sa manance nu mai vroia din cauza calculatorului. El nu vroia sa acorde

deloc timp Domnului, dar pentru ca in Biblie scria sa nu ai alti Dumnezei in afara de

mine Dumnezeu incerca prin parintii lui sa il desparta de calculator.

Parintii lui incercau din rasputeri sa il desparta pe fiul lor de “Dumnezeul” lui adica de calculator. Cu greu, dar incet si sigur reuseau oarecum sa il schimbe pe fiul lor.

Pana la schimbare insa s-au mai intamplat cateva lucruri.Copilul a inceput sa devina din ce in ce mai slabit. Dar a continuat sa se joace pe calculator ba chiar a inceput sa se joace si mai mult. El devenea tot mai slabit; nu mai zicea nimic; nu mai raspundea la chemarile mamei sau al tatalui sau. Intr-o zi baiatului i sa facut rau si l-au dus de urgenta la spital. Au trebuit sa il interneze in spital o luna, iar baiatul numai la calculator se gandea.

Intr-o zi a auzit pe cineva jucandu-se afara cu mingea. Era un baiat de varsta lui, au trecut zilele,iar baiatul devenea din ce in ce mai plictisit si era tentat sa se duca afara si sa se joace pentru prima data dupa mult timp.

Intr-o zi baiatul nu a mai putut rezista era plictisit si vroia sa treaca timpul cat mai repede si a iesit in curtea spitalului la joaca cu mingea.. El a devenit prieten cu baiatul de varsta lui si au inceput sa isi petreaca timpul impreuna; povesteau si se jucau .Pana cand parintii au venit dupa el si l-au luat acasa .Parintii i-au zis dupa incidentul acesta sper ca nu vrei sa mai stai atat de mult pe calculator.El le-a raspuns “nu! Voi mai sta pe calculator decat jumate de ora, dar in loc sa stau pe calculator ma voi intalnii cu prietenul meu.

In plus voi merge la biserica ca sa ma schimb definitiv intr-un copil mai bun si Dumnezeul meu nu v-a mai fi calculatorul ci Dumnezeul meu va fi un Dumnezeu bun si adevarat!!

Povestire compozitie proprie: Cristian Sercau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu