joi, 24 februarie 2011

Proiect social în comuna Săcălaz

Grupa de la Săcălaz aparţine Comunităţii Timişoara Maranatha, numără 12 membri răspândiţi în 3 localităţi, iar media de vârstă este de 60 de ani.

Familia Săhleanu şi-a donat casa pentru a o transforma în biserică, în vreme ce ei s-au mutat într-o anexă, amenajările necesare realizându-se cu eforturi mari. Lucrările au mers încet, dar sigur, în vreme ce biserica a devenit încăpătoare – ca şi inima lor.

Daniel și Brigitte Șercău, misionarii care conduc comunitatea și proiectele sociale, au căutat oportunități pentru raspândirea Veștii Bune.

În vecinătatea bisericii se află un cartier aflat într-o situație specială. E vorba despre o fostă unitate militară dezafectată, ce adăpostea familii defavorizate. Trăiau aici 20 de familii, dar într-o zi au fost evacuați și nevoiți să își găsească alte adăposturi. Au ales alte clădiri din apropiere, unde își trăiesc viața și astăzi. Copiii de aici nu au spații de joacă, ci doar munți de gunoaie, iar prietenii lor sunt câinii, cu care își petrec timpul printre ruine.

Când familia Șercău a pășit printre ei, a apărut și speranța.

Biserica i-a primit pe copii în mijlocul ei. Cu ajutorul studenților din Timișoara, care pun deoparte timp prețios pentru a ajunge la copii, i-au organizat pe grupe de vârstă. În acest moment sunt 20 de licurici (7-11 ani) în 3 grupe cu 3 instructori. Sunt 15 exploratori (11-15 ani) în 2 grupe cu 2 instructori. Activitățile se desfășoară sistematic de 2 ori pe săptămână.

Pentru că sunt o familie, sâmbătă la prânz mănâncă împreună, deși eforturile financiare sunt mari. Părtășia dă gust prânzului în vreme ce prietenia este mai dulce ca desertul. Creioanele și caietele de desen aduc învățăturile Bibliei pe înțelesul lor, iar rezultatele sunt impresionante.

2004-2010

  • anual 15 – 40 de copii au fost încadrați în grupele de Licurici și Exploratori, lucru care le-a oferit o identitate și i-a învățat să coopereze, nu să lupte
  • activitățile se desfășoară sâmbătă, duminică și miercuri
  • deprinderi practice: aici copiii învață să gătească, să pregătească conserve pentru iarnă, să coase, să facă curățenie
  • sâmbăta participă la închinare împreună cu întreaga biserică
  • copiii cei mai activi participă în fiecare vară în taberele organizate de biserică
  • copiii au constituit un cor și susțin programe muzicale în mai multe biserici din zonă.

PROIECT SOCIAL

Credem atât de mult în potențialul acestor copii de care ne ocupăm săptămânal încât vrem să facem mai mult pentru ei. Știm că nu e ușor, dar strălucirea din ochii lor ne obligă să mergem înainte.

Iată ce vrem să facem pentru ei:

  • să amenajăm 2 cabine de duș pentru igiena lor
  • să amenajăm cămara de alimente
  • să amenajăm spațiul pentru a deschide un centru de zi, care să funcționeze în fiecare după amiază
  • să servim masa în 5 zile din săptămână
  • să acoperim costurile necesare deplasării studenților de la Timișoara la Săcălaz, pentru meditații.

Denisa are un vis: să vină în fiecare zi aici și să fie ajutată la teme.
Casian așteaptă finalizarea acestui proiect, pentru a se putea bucura zi de zi de prezența noastră.

AJUTORUL TĂU ESTE ESENŢIAL!

Banca Transilvania
Cont RON: RO13BTRL03601201N28198XX
Cont Euro: RO85BTRL03604201N28198XX

http://maranathatm.adventist.ro/proiect-social-in-comuna-sacalaz/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu